New York University. Psilocybin cancer anxiety study.

Videoen herunder er et indslag fra CBS News, hvor vi møder Diane som også en en hovedpersonerne i Michael Pollans bog. Diane beskriver bl.a. hvordan hun i løbet af psilocybin sessionen går ind i sin krop og oplever den indefra. Her oplevede hun at der var en sort røg i brystet og det gik op for hende at det ikke var hendes cancer men hendes frygt. I det hun konfronterer den og får hun den til at forlade hendes krop.

Indslag fra “The Doctors” om psilocybin psykoterapi.

I dette klip fra “The Doctors”, et populært lægeprogram på amerikansk tv er der flere patienter fra studiet på NYU med. Denne unge mand som de taler med over videoforbindelsen beskriver en oplevelse der minder meget om Diane´s oplevelser, som jeg nævnte ovenover. Han har også denne oplevelse af angsten som en sort røg der forlader kroppen, meget i stil med de fænomener man kender fra eksorcisme. Indslaget her er også interessant som et eksempel på hvordan måde vi forstår og taler om psykedelika er under genforhandling.

Anthony Bossis

Anthony Bossis er en eksistentielt orienteret psykiater, som er en del af studiet af studiet på NYU. Videoen herunder er en meget smuk TED talk om disse studier.

Film: A New Understanding.